Wij nemen actief deel aan het regionale overleg tussen de drie O’s: Onderwijs, Ondernemers en Overheid. Het doel van dit platform is het opzetten en versterken van een duurzaam netwerk dat bijdraagt aan een sterke lokale economie.
De focus ligt op:
De sector kent een toenemende vergrijzing en inzet van flexkrachten. Dat vraagt om slimme borging van kennis binnen ons bedrijf. Wij zijn daarom één van de zes pilotbedrijven die deelnemen aan het project #Kenniskracht, gericht op het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers.
In samenwerking met Colland Arbeidsmarkt namen onze medewerkers en directie in 2018 deel aan diverse trajecten en workshops, waaronder:
Deze workshop vormde het startpunt voor een gerichte aanpak op duurzame inzetbaarheid binnen ons bedrijf. Op basis van de inzichten is een concreet plan van aanpak opgesteld, inclusief maatregelen die aansluiten bij de behoeften van zowel bedrijf als medewerkers.
Medewerkers kregen de mogelijkheid om deel te nemen aan een of meerdere van de volgende vervolgstappen:
In een interactieve sessie van twee uur onderzochten medewerkers hun persoonlijke motivatie om vitaal, gemotiveerd en gelukkig te werken én te leven. Inzicht in persoonlijke drijfveren draagt bij aan bewustwording en duurzame gedragsverandering.
Deze scan gaf medewerkers inzicht in hun huidige vitaliteit en een voorspelling voor de komende vijf jaar. Daarnaast ontvingen zij praktische tips om hun vitaliteit verder te verbeteren.
Verschillende medewerkers hebben gebruikgemaakt van individuele coachingstrajecten gericht op persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.
Om oudere medewerkers duurzaam inzetbaar te houden en waardevolle kennis binnen het bedrijf te behouden, maken wij gebruik van de sectorale seniorenregeling. Deze regeling stelt medewerkers in staat om 20% minder te werken met behoud van 90% van hun salaris.
Voordelen: